Het Ideale Kantoor: de 3 lessen van B. Amsterdam

Donderdag 20 oktober hebben wij het eerste seminar HET IDEALE KANTOOR georganiseerd in het communitykantoor B. Amsterdam. Struinend over de kantoorvloeren met onze relaties is de energie voelbaar. Wat is het geheim van dit concept? Is B. Amsterdam uniek of is het schaalbaar; hebben we te maken met een blijvend fenomeen of is het wachten op de nieuwe trend?
Niemand heeft een glazen bol en aan een voorspelling over de toekomst durven wij ons daarom niet te wagen. De groei van communitykantoren lijkt op gang te komen en er is al veel over geschreven. Het seminar in B. Amsterdam heeft ons en onze klanten echter toch een paar interessante inzichten gegeven ten opzichte van onze verwachtingen.

De kracht van JA. In de film van Peyton Reed waarin Jim Carrey een hoofdrol vertolkt, dient de hoofdrolspeler alle vragen met YES MAN te beantwoorden, waardoor verrassende situaties ontstaan. Dit gevoel krijgen wij ook in B. Amsterdam. Er is namelijk geen sprake van een beperkend raamwerk dat veel “volwassen” organisaties kenmerkt. Er zijn geen lastige juridische procedures, moeilijke marketingrichtlijnen of micromanagers aanwezig. Organisaties zijn gericht op vooruitgang en een goed idee wordt vrij baan gegeven. Een goed idee wordt vrijwel altijd positief benaderd, waarbij partijen niet alleen gefocused zijn op wat er te halen valt, maar zeker ook op de toegevoegde waarde die ze kunnen leveren. Ieder lid van de community staat positief in de groep en draagt bij aan de community zelf.

CORPORATES in B. Amsterdam. De aanwezigheid van startups en kleine wendbare organisaties kenmerkt een community kantoor; interessant aan B. Amsterdam is dat ook de grote corporates in deze vibe meegaan. Vooraf vonden wij de aanwezigheid van de corporates opmerkelijk. Corporates zijn veelal introvert, inflexibel en vaak op korte termijn winstgevendheid gericht. Hoe kan een corporate daaraan bijdragen? IBM, een van de leden van de community, stelt haar supercomputer Watson ter beschikking voor startups. In de normale wereld is er vaak sprake van een enorme drempel voordat een startup daadwerkelijk op dit niveau met IBM kan praten. In B. Amsterdam zijn de lijnen kort tussen startups en corporates.

Talent. Een van de veelgehoorde klachten van organisaties is dat afgestudeerden niet over de juiste kwalificaties beschikken. Wij vonden het dan ook interessant om te zien dat er twee moderne leerconcepten in B. Amsterdam vertegenwoordigd zijn. TEAM Academy, International School for Entrepreneurship en BSSA (B. Amsterdam Startup School). In beide concepten worden jongeren klaargestoomd om te werken of te ondernemen in de Tech-sector. Nu we weer langzaam uit de crisis komen en de war-for-talent daadwerkelijk voelbaar wordt, is het intern opleiden van talent een geweldige kans voor leden van de community. Jong talent maakt gebruik van lage drempels, waarbij corporates eenvoudig benaderbaar zijn.

B. Amsterdam heeft haar community goed op orde. Er vindt een redelijk strenge selectie aan de poort plaats en partijen die geen toegevoegde waarde hebben, worden geweigerd. Het concept is zo succesvol dat naast B I, ook B II geopend is. Zelfs B III wordt op korte termijn geopend. In het “MEXX” gebouw komt de 3e vestiging. Riekerpolder kenmerkte zich jaren als een van de probleemgebieden in Amsterdam, maar met de succesvolle uitrol van B. Amsterdam I, II en III lijkt daar nu verandering in te komen. Het gebied lijkt volop in beweging. Met de opening van B II en BIII zal naar onze mening ook de vraag beantwoord worden of er daadwerkelijk sprake is van een schaalbaar succesvol concept of dat het unieke karakter van het pand bepalend is geweest. Wordt vervolgd.